Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Live Hezbollah Piepers Exploderen Massaal Drie Doden En Honderden Gewonden

LIVE | Hezbollah-piepers exploderen massaal: ’Drie doden en honderden gewonden’

Explosies in Libanon

Beiroet - Bij twee explosies in Beiroet zijn maandagavond minstens drie doden en honderden gewonden gevallen. De explosies vonden plaats in de wijk Dahieh, een bolwerk van de Hezbollah-beweging. Dat melden lokale media. Volgens medische bronnen zouden er honderden gewonden zijn gevallen.

De precieze oorzaak van de explosies is nog onbekend. Volgens de lokale televisiezender LBCI zou er een brand zijn uitgebroken in een vuurwerkopslagplaats. Andere bronnen melden dat er een raketinslag zou zijn geweest. De Israëlische luchtmacht voert al wekenlang luchtaanvallen uit op doelen in Libanon.

Beelden op sociale media laten zien hoe er een enorme rookpluim opstijgt boven de wijk Dahieh. Ook zijn er beelden te zien van zwaar beschadigde gebouwen. De explosies hebben grote paniek veroorzaakt in Beiroet. Mensen rennen in paniek de straat op en zoeken dekking. De autoriteiten hebben opgeroepen tot kalmte en waarschuwen voor nepnieuws.

Drie doden en honderden gewonden

Volgens medische bronnen zijn er minstens drie doden en honderden gewonden gevallen bij de explosies in Beiroet. De gewonden worden naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. De autoriteiten hebben opgeroepen tot bloeddonaties. Ook roepen ze mensen op om thuis te blijven en niet naar het getroffen gebied te gaan.

De explosies hebben grote schade aangericht in de wijk Dahieh. Er zijn gebouwen ingestort en auto's verwoest. De autoriteiten zijn begonnen met het opruimen van de puinhopen. Er wordt gevreesd dat het dodental nog verder zal oplopen.

Hezbollah-bolwerk

De wijk Dahieh is een bolwerk van de Hezbollah-beweging. Hezbollah is een sjiitische beweging die wordt gesteund door Iran. De beweging heeft een eigen leger en controleert grote delen van Libanon.

De explosies in Beiroet komen op een moment van grote spanningen tussen Israël en Hezbollah. Israël beschuldigt Hezbollah ervan raketten af te vuren op Israëlisch grondgebied. Hezbollah ontkent dit.


Comments